“Fit” ala Miley Cyrus?

16 sep

En af de kandidater flest ønskede at se featured i “Fit ala..” var faktik Miley Cyrus. Det er lidt skræmmende, for det må jo betyde at rigtig mange tilbeder hendes krop og det ideal hun afspejler. Jeg er ikke fan af hendes nye look, da jeg simpelthen synes hun er blevet lidt for tynd. Hun er stadigvæk smuk, men det kunne godt ende ud i ekstremer hvis det fortsætter.

Alligevel vil jeg tage hende med, for at vise hvor meget arbejde hun har lagt i sit projekt og hvor hurtigt det kan tage overhånd når man lever under sådan et pres som hun gør. Hun vil klart have gavn af at tage lidt på i vægt, i særdeleshed muskler, men det er jo ikke det look Hollywood dikterer mest af for tiden desværre 😦

Miley Cyrus spiser 5 små måltider om dagen. Hun har fornylig fået konstateret gluten- og laktose allergi, hvorfor hun helt har skåret madvarer der indeholder disse elementer fra. Derimod lever hun primært af fisk, kylling, æg, frugt og grøntsager. Kulhydraterne og alt usundt er altså på et minimum. Hun kontrolvejer sig endvidere hver eneste uge for at holde motivationen oppe, og for at se det går den rigtige vej.

Miley benytter sig af en ny motionsform der hedder Low Impact Aerobics. Det omfatter korte, men meget intensive workouts. Via denne træningsform, der primært udgøres af forskellige slags dans, kan hun forbrænde op til 600 kalorier i timen Hun løber endvidere for at holde sig igang. Derudover træner hun 5 til 6 dage om ugen med pilates guruen Mira Winsor for at tone hendes krop yderligere. Hun stræber konstant efter at få en bedre holdning og de perfekte “abs”.

Når man søger på Miley Cyrus workout/diet/fitness tips dukker der 2.000.000 hits op på Google. Mange unge piger er besatte af hendes nye look og søger at gøre hende kunsten efter. Tumblr blogs flyder over med før/efter billeder af hende, og hun anses næsten som en gudinde inden for kropsidealer. Der er ingen tvivl om det er et hårdt stykke arbejde hun har udført og hun er virkelig en smuk pige, men jeg synes det virker lidt som om det er på vej til at tage overhånd for den ellers så kønne Disney pige.

Der skal være plads til at smide nogle kg. og optimere sin krop, især når man er i en branche som hende, men jeg forstår godt at både læger og spiseforstyrelse organisationer verden over frygter den indvirkning det har på nemt-påvirkelige kvinder. Miley fungerer jo på mange måder som en rollemodel for unge piger, og selv om hun ikke sygeligt tynd/trænet, kan det stadigvæk skubbe mange piger ud på dybt vand i jagten på Mileys krop. Det er ikke Mileys skyld, hun bliver blot “brugt” som ideal. Det er nærmere udviklingen der er skræmmende.

Hvad synes I? Har det taget overhånd for Miley, eller er det blot mediernes evige fiksering på at udstille de kendte som dårlige rollemodeller? De viste billeder er faktisk dem jeg kunne finde, der viser Miley fra sin mest “sunde” side.

NB: Dette er ikke en opfordring til at søge at opnå Mileys krops, tværtimod. Det er derimod blot en illustration af det pres de kendte kan komme under, og den enorme indvirkning det har på mange kvinder verden over.

Reklamer

34 kommentarer to ““Fit” ala Miley Cyrus?”

 1. Heidi kokborg 17. september 2012 hos 20:09 #

  Jeg er helt enig med dig! Hun var simpelthen så smuk før, ikke at hun ikke er smuk nu, men hun var bare smukkere før 🙂 Hun havde flotte kurver, og hun så sund og fit ud. Nu ligner det bare hun har tabt alle sine muskler, og hun ser faktisk ikke særlig sund og frisk ud mere.. Det er rigtigt ærgeligt, for hun er virkelig køn. Og jeg er faktisk også bange for det signal hun sender til unge piger jeg er selv 18 år og i behandling for en spiseforstyrrelse, og det er måske ikke så mærkeligt, at så mange unge piger, som mig selv, lider af spiseforstyrrelser og urealistiske kropsidealer fra en meget tidlig alder, når et forbillede som fx Miley jo er for mange helt unge piger ser sådan ud 😦

  • Fit For Livin 18. september 2012 hos 10:11 #

   Ja hun var lige det smukkere før og altid så smilende/glad 🙂 Jeg forstår godt du kan frygte det signal det kan sende til unge piger, især når du selv har mærket det på egen krop:( Men hvor er det bare sejt og stærkt du er kommet i behandling, og ved hvad der er sundt for dig og din krop. Respekt! Men nej, jeg synes heller ikke det er så underligt der er så mange unge piger der lider under de her urealistiske idealer. Da jeg var 18 var der slet ikke idealer på den her måde, så det er vildt at observere hvor meget der er sket på 8 år. Puhaa jeg forstår udemærket godt at unge piger kan gå rundt og have det dårligt, det vil jeg måske også selv have gjort hvis man konstant bliver udsat for de her billeder af det “perfekte” ydre.

 2. ebayfund 17. september 2012 hos 17:31 #

  Er vild med bloggen og kan fuldt ud forstå dine synspunkter i dette indlæg! Jeg er er enig. Alt for mange piger stræber efter at blive alt for tynde. Dog synes jeg stadig at hun er super smuk. Men bliver det ved, ja så vil hun nok blive for tynd!
  http://www.ebayfund.wordpress.com

  • Fit For Livin 18. september 2012 hos 10:07 #

   Er glad for du kun lide indlægget. Ja hun er rigtig smuk, så vi må håbe det ikke tager yderligere overhånd 🙂 Og btw er din blog bygget på en fantastisk ide, vi leder jo alle efter de perfekte ebay fund 😉

   • ebayfund 18. september 2012 hos 14:46 #

    Det har du nemlig helt ret i, det er smart så man ikke selv skal ind i junglen for at finde alle de fine ting 😉

 3. Theresa 17. september 2012 hos 16:32 #

  Interressant og rigtig godt indlæg! Personligt mener jeg det varierer meget fra billede til billede af hende om jeg synes hendes krop er flot trænet eller om hun er blevet for tynd, og tror denne debat kunne blive ved i en evighed. Mange læger har netop kommenteret at hun spiser alt for lidt (læste engang det kun var 1200 om dagen?!) og vægttabet er gået alt for stærkt. Men hun er jo samtidig en super god motivation og må indrømme at jeg faktisk blev imponeret af hendes tonede bikinikrop, til trods for jeg ikke selv ønsker at se sådan ud 🙂

  Synes du er rigtig god til at sætte en debat igang og klare den på en positiv måde. Det er jo netop bare en holdning du har at hun er blevet en anelse for tynd, dog stadig er smuk, fordi du bedre kan li lidt mere former.. og det er jo netop forskelligt fra person til person hvad man finder flot.
  P.s. fantastisk blog, tjekker den hver dag!

  • Fit For Livin 17. september 2012 hos 16:53 #

   Ja det varierer meget fra billede til billede, men hun er stadigvæk en smuk pige med masser af udstråling. Jeg foretrak hende bare med lidt flere former 🙂 Og du har fuldstændig ret, det er en evig debat og der er lige så mange holdninger som der er mennesker, men også det der gør det interessant 🙂 Jeg bliver bare trist når unge piger dyrker hende/andre idealer, og bliver utilfredse med sig selv eller mister deres selvværd. Det er ingen tjent med 😦

   Og tusind tak for din søde kommentar, er glad for du har lyst til at kigge forbi. Det er jo det der gør blogging sjovt 🙂

 4. Anneli 17. september 2012 hos 14:23 #

  Nu er de ikke så “slemme” de billeder du lagt op, der findes nogle hvor jeg klart synes hun er for tynd og ser sygelig ud. Personligt ville jeg gerne se et lidt mere trænet look, hvor hun ville se lidt sundere ud.

  Synes det er flot du/I vælger at tage debatten op, hatten af for det.

  • Fit For Livin 17. september 2012 hos 16:44 #

   Nej de er ikke så slemme de billeder:) Jeg vil bare ikke dele de “slemme” billeder, hvis nu nogen så det som en opfordring til at gøre ligeså. Om hun virkelig er blevet så tynd som de billeder hun selv deler, eller det blot er vinklen, ved jeg ikke 🙂 Jeg er også til det mere trænede look, men det er en smagsag. Jeg er glad for du kan lide debatten tages op, selvom det jo er en uendelig debat. Generelt set vil jeg bare ønske flere kvinder værdsatte det de havde og opstillede realistisk/sunde mål for dem selv 🙂

 5. walkinrunout 17. september 2012 hos 09:53 #

  Jeg bider lige mærke i bemærkningen om glutenallergi…. er det ikke som om, det er kommet på mode, at være det???
  Jeg har faktisk indtil flere mistænkt for, at bruge det som en undskyldning for en form for slankekur (det virker jo).
  Jeg får det bare lidt underligt, da jeg rent faktisk kender indtil flere – også børn – som har denne allergi…. og det er ikke for sjov! Og de er ikke blevet sygeligt tynde på no time (som mange af de andre, der får “allergien”)
  Er det bare mig… eller er det ikke også et skråplan vi som mennesker er på vej ud på?
  (sorry, for min manglende holdning til hvordan Miley ser ud)
  Knus!

  • Fit For Livin 17. september 2012 hos 10:17 #

   Jeg ved det ikke, men kan sagtens følge din pointe. For nej, det må ikke være sjovt at have den form for allergi. Det er i hvert fald meget “anvendt” for tiden, og det kan sagtens være nogen skærer det fra deres kost uden at vide om de decideret har allergi? Men altså blot anvender det som en måde at smide nogle kg. på. Jeg har ingen ide, men det er rigtigt at man hører meget om det for tiden. Og helt i orden med din manglende holdning til Mileys krop 🙂 Det er jo egentlig irrelevant kan jeg godt se. Hun er blot en kendt der lever på en specifik måde, som så en masse unge piger søger at gøre kunsten efter. Der er forskel på at være kendt og have personlige kokke/trænere tilknyttet til at holde øje med en, og så være en ung og almindelig pige der gør det helt alene. Det er i hvert fald også et skråplan.

 6. Amalie 16. september 2012 hos 19:12 #

  Ps.. Synes det er for meget at alle altid skal sige “husk at hun er forbillede for bla bla bla”… Ja ja, det er hun, men folk må jo også gerne få hovedet ud af røven og tage ansvar for deres eget liv, og så må forældrene gå ind og sige stop. Hun kan da ikke leve sit liv på en måde som andre synes hun skal! Det er da ikke hendes problem, at folk misfortolker hende

  • Fit For Livin 16. september 2012 hos 19:33 #

   Det har du ret i,men det er bare ikke så simpelt at stille forældrene til ansvar eller sige at de bør tænke selv. Det er en kendsgerning at mange unge piger ikke kan adskille det og derfor er så nemt påvirkelige. Det er ikke Mileys skyld overhovedet,hun bliver bare brugt som ideal ligesom mange andre kendte gør. Ansvaret kan tilskrives medierne bl.a (bloggere inklusivt) og det generelle øget fokus på kroppens æstetik.

 7. Amalie 16. september 2012 hos 19:09 #

  Jeg er ellers vild med jeres blog, men synes ærligt at dette indlæg er utroligt fordømmende.

  Jeg ser hende ikke som sygeligt tynd – hendes krop ligner meget min, og jeg er ikke for tynd. Jeg synes egentlig indlægget er lidt sårende

  • Fit For Livin 16. september 2012 hos 19:27 #

   Kan da slet ikke forstå du ser det er fordømmende eller du bliver såret? Så tror jeg du ligger for meget i det. Og der står ingen steder hun er sygeligt/unaturlig tynd? Jeg synes hun er flot,men det er sy d det pres mange kvinder lever under i dagens samfund. Der er også forskel på at være født slank/naturlig slank og så
   smide en masse kg på kort tid. Nej det er ikke Mileys ansvar,hun kan være
   ligeglad med hvad folk synes,men det ændrer ikke på alle de unge piger der er besat af et urealistisk kropsideal. Indlægget har intet ondt på Miley overhovedet,men berører bare den udvikling der er hos mange piger når de ser kvinder som Miley dyrke deres krop og vægt intensivt.

   • Amalie 16. september 2012 hos 19:45 #

    Du skriver da ellers øverst, at du synes hun er for tynd, og længere nede, at du ikke opfordrer folk til at leve som hende, faktisk “tværtimod”… Det synes jeg er fordømmende, da du jo ikke aner hvordan tingene hænger sammen. Det gør kun hun og sine nærmeste 🙂

   • Fit For Livin 16. september 2012 hos 19:57 #

    Ja jeg synes hun er blevet tynd,men der er kæmpe forskel på at være tynd og sygeligt/unaturligt tynd. Det er ren fortolkning hvis der kan læses det mellem linjerne:) Jeg opfordrer ingen til at læse dette indlæg som en opfordring til at gøre som Miley,og med tværtimod mener jeg at hensigten med indlægget var en helt anden,nemlig at afspejle det enormt hårde arbejde der ligger bag hendes levestil og de mange indvirkninger det allerede har haft for utallige unge piger:) Så mit indlæg havde ikke til hensigt at fordømme Miley/tynde mennesker eller være bedrevidende,men blot at høre jeres holdninger til et allerede omdiskuteret område. Jeg er da ked af du føler dig såret,da det ikke har været min hensigt. Men det kan være mit indlæg er tvetydigt. Det sker jo når man deler sine subjektive tanker uden at gennemlæse det inden:)

 8. Heidi 16. september 2012 hos 19:09 #

  Jeg synes det er ekstremt vigtigt at huske på de indvirkninger, som de kendte har på (især) unge kvinder – det er efterhånden blevet sådan, at man ikke engang kan gå udenfor en dør uden at blive mindet om alle fejlende ved ens egen krop (retoucherede modeller overalt i bybilledet, sladderblade som kalder normalvægtige kvinder for tykke – og listen fortsætter……)

  Jeg må dog alligevel sige at jeg ikke er enig i at hendes krop er unaturligt tynd. Tværtimod synes jeg hun har en slank og flot krop, som mange af bloggens inspirationsbilleder også viser hver uge.

  Hun var smuk før og havde en fin krop, som passede til hendes alder – ingen tvivl om det – men at hun har valgt at leve en sund livsstil, med mange små og sunde måltider om dagen, undgå gluten og laktose samt dyrke motion er da inspirerende i en verden, hvor alverdens magasiner reklamerer med lyn-slankekure, slankepiller osv.

  • Fit For Livin 16. september 2012 hos 19:39 #

   Hun er heller ikke unaturligt tynd,overhovedet ikke,det giver jeg heller ikke udtryk for:) Jeg afspejler bare min opfattelse af at det også kan tage overhånd/blive en besættelse for kendte under pres og et eller andet sted er det forståeligt hun lever som hun gør:) Og det er klart bedre at ændre sin livsstil permanent end at tage lynkure/sulte sig. Efter min holdning er hun lige blevet slank nok og ser ikke så sund ud som før,men det er blot min subjektive opfattelse på min subjektive blog. Og gudskelov vi alle ikke har den samme opfattelse,det vil være kedeligt:)

 9. Caroline 16. september 2012 hos 17:47 #

  Super godt indlæg Danica! 🙂

  Giver stof til eftertanke – og jeg er fuldstændig enig i, at Miley udsender forkerte signaler. Unge piger vil opnå det samme – og efter alt at dømme (mediernes udtalelser, hende kærestes udtalelser omkring hendes vægttab etc.) er hendes vægttab langt fra naturligt og “sundt”. Derimod et solidt skridt direkte ind i spiseforstyrelsernes verden. At hun er “gluten-allergiker” virker mest som en god undskyldning. (De billeder du har lagt ud er ganske flotte og viser ikke noget “unaturligt” som sådan, men som du siger – er det også de mest naturlige. Der er mange nyere der er virkeligt ekstreme og hvor der ikke er noget at tage fejl af).

  Tak for et godt indlæg!

  • Fit For Livin 16. september 2012 hos 19:43 #

   Tusind tak for din kommentar. Jeg er glad for det kunne give stof til eftertanke. Det var også hensigten,og så at høre om jeres holdninger hertil. Og det er skønt der kommer så mange perspektiver på et meget omdiskuteret område:)

 10. Jeanette 16. september 2012 hos 16:55 #

  Jeg tænker også det tager en smule overhånd for hende. Synes hun havde en virkelig flot krop i forvejen!
  og fedt I på bloggen tager fat i det!

  • Fit For Livin 16. september 2012 hos 17:17 #

   Det er svært at sige om det er korrekt, det er bare min subjektive opfattelse, og det er synd at det har affødt den besættelse blandt mange unge piger. Men smuk var hun allerede før synes jeg:)

 11. nanabech 16. september 2012 hos 16:39 #

  So far føler jeg mig lidt alene her, men jeg synes, at hun har en virkelig smuk krop. Specielt på billedet med den røde bikini. For mig at se er det en sund krop – hun har stadig former og ser på ingen måde udsultet ud. Man kan se en antydning af de øverste ribben hvis man kigger efter, men det kan man altså på rigtig mange mennesker (der i øvrigt er sunde, raske og normalvægtige). Jeg ville gerne have hendes krop, hvis det skulle være.

  Jeg ignorerer ikke din pointe, men umiddelbart synes jeg at hun – i hvert fald ud fra de her billeder) er et lidt tvivlsomt eksempel.

  • Fit For Livin 16. september 2012 hos 17:12 #

   Hun er klart smuk stadigvæk,men jeg foretrak hende bare som før:) De billeder jeg har delt er også dem jeg kun finde hvor hun så sundest ud,for dem hun selv deler på twitter selv er meget mere ekstreme. Jeg gider bare ikke dele dem og sende et forkert budskab:) Det er nok også hendes behov for at dele hendes krop konstant der har affødt den store
   reaktion der har været på hendes
   vægttab. Der er så mange smukke naturligt tynde kvinder,og man kan sagten s være tynd og sund samtidigt:) Det virker bare på mig som noget der er ved at tage overhånd,men jeg er jo også farvet af de billeder hun selv deler og mediernes skildring af det. Det er også derfor jeg vil høre hvad jeres holdning er til det og om I er af en anden overbevisning.

 12. Nikoline 16. september 2012 hos 16:37 #

  Jeg er selv allergisk over for laktoseholdige produkter og forsøger at minimere mit indtag af gluten, alene af den grund at jeg føler ubehag i maven når jeg spiser for meget brød, gryn, pasta etc. At Miley’s krop har ændret sig efter hun har udelukket disse fødevarer fra sin kost er blot en naturlig udvikling, som jeg også selv har gennemlevet. Jeg ved selvfølgelig godt at hun er begyndt at træne oftere, men en sådan kostændring vil sætte sine spor på kroppen og det ser jeg bestemt ikke som noget negativt.

  • Fit For Livin 16. september 2012 hos 17:04 #

   Jeg forstår udemærket godt hun spiser efter sin allergi,hun har jo ikke noget valg,og så er det jo klart hendes krop ændrer sig:) Det er mere hendes besættelse af vægt og at holde sig fra alt usundt jeg fandt lidt fanatisk. Men jeg synes heller ikke hun er ekstrem,jeg har bare en opfattelse af mange unge piger der er helt besat af hende. Det er jo ikke Mileys skyld,men mere det urealistiske billede som medierne har skabt af kropsidealer i dag.

 13. annetinggaard 16. september 2012 hos 16:27 #

  Hej.
  Jeg ved ikke om det er bevidst,(det kan også være det er mig der bare først er opmærksom på det nu) men jeg har lagt mærke at bloggen er begyndt at forholde sig meget mere samfundskritisk. I forhold til idealer og mediernes påvirkning. Jeg vil bare lige indvende, at jeg synes, at det er rigtig dejligt! Især fordi i har så mange følgere, og dermed måske i en lille grad er med til at påvirke

  • Fit For Livin 16. september 2012 hos 16:59 #

   Tak. Det kan jeg godt se,det er dog ikke bevidst:) Men jeg er glad for det og håber det kan være med til at afspejle at sundhed er så meget mere end sund kost og en fit krop. Nogen vil måske også anse det som helligt,men det er ikke hensigten at pådutte nogen noget. Det er jo bare vores lille subjektive holdning på bloggen:) og så er det jo interessant at høre andre holdninger.

 14. Iben 16. september 2012 hos 16:22 #

  Hmm.. Jeg synes selv tv, internet og generelt min sociale omgangskreds bomber en med “du skal huske at være aktiv og få pulsen op mindst en gang om dagen i 30-60 minutter” og “du må ikke spise for mange kulhydrater men mest fisk, fersk kød, frugt og grønt” (hence, alle snakker om den der stenalderkost)
  Alt dette er vel egentlig bare det hun følger til punkt og prikke…
  Dermed sagt tror jeg, det er de færreste af os, der følger de ellers så gode råd, og fordi vi ikke kan/vil/har tid/skal – så siger medierne at skuespillere og musikere mm. (hvis job jo egentlig er at sælge dem selv) er syge fordi de gør dét, som vi egentlig alle burde!? Øhm…
  Nu har jeg lige selv tjekket Miley ud på internettet, og må indrømme at hun er ganske nydelig at se på. En lidt mere muskuløs udgave, ville dog være lige i skabet.

  • Fit For Livin 16. september 2012 hos 16:54 #

   Det har du ret i,og ja medierne søger at skubbe os i en mere sund retning,men samtidigt er de anklage de over for kendte der sender “forkerte” signaler. Problemet er ikke så meget mileys kropsændring,det må hun jo selv om og hun er stadigvæk køn,det er mere alle de unge piger der bliver besatte af at opnå samme ideal. Men ja lidt mere muskeløgning og så vil den sidde i skabet:)

 15. Mette 16. september 2012 hos 16:18 #

  Ja synes klart også at hendes krop var flottere før!
  Hun havde virkelig smukke kurver og hun var ikke tyk, så jeg synes det er ærgeligt at hun er blevet så tynd 😦

  • Fit For Livin 16. september 2012 hos 16:49 #

   Jeg synes også hun var smuk i forvejen 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Fit For Livin 1 år! | Fit For Livin - 25. februar 2013

  […] Vangs udtalelse om graviditet (bloggen blev i den forbindelse nævnt i Go’ Morgen DK), Miley Cyrus’ kropsforvandling, anvendelse af slankepiller og kopiering af andres indhold. Generelt emner, der virkelig kan få […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: