Hold den sunde linje på din ferie

12 jun

I er sikkert mange der skal på ferie inden for den nærmeste fremtid og jeg er sikker på I glæder jer. Men hvad kan man egentlig gøre hvis man ønsker at holde den sunde linje på ferien og hvorfor skal det egentligt være så besværgligt?

Vi har på kort tid både været på storbyferie i Rom og badeferie rundt i Middelhavet, og vil vil derfor gerne dele ud af vores erfaringer. Del endelig også gerne jeres tips og ideer til en sundere ferie.

– Er der morgenbuffet på hotellet, så gå efter havregryn/havregrød, frugt, rugbrød/groftbrød, magert pålæg uden smør under og æg (røræg/hårdkogt/omelet m.m). Det er mad der alt sammen mætter og giver dig en god start på dagen. Ikke nok med du får mere energi og har det bedre med dig selv fra morgenen af, så er dit blodsukker også mere stabilt så du ikke har tendens til at falde i snackfælden senere hen på dagen.

– Vi spiser aldrig efter at tabe os på ferier, men nyder derimod ofte det lokale mad uden at tænke på sundhed og kalorier. For at have det nogenlunde med os selv på hele ferien plejer vi dog som minimum at have et måltid om dagen der er sundt, primært for at få noget nærende mad der holder maven sund og helbredet godt. Ved kun at fokusere på et måltid virker det mere overskueligt og bliver hurtigt en sund vane.

– Mange hoteller har fitnesslokaler der ofte ikke bruges af ret mange mennesker. Hvis de samtidigt har aircondition er det et skønt afbræk fra solbadningen eller gåturen. Vi gjorde det, at vi altid trænede efter morgenmaden, da man derved får det overstået inden man fortryder og derudover kan man ikke undgå at være lidt stolt af sig selv resten af dagen. Er der ikke fitness, så tag løbeskoene med og løb en morgentur i byen/ved vandet/på stranden inden det bliver for varmt, eller svøm nogle baner i poolen.

– Til frokost og aftensmad gik vi tit efter fisk såsom tigerrejer, hummer, hvidfisk, muslinger, laks m.m. Det smager godt, ligger ikke tungt og er sundt. Det mætter utroligt meget på trods af det indeholder færre kalorier end så meget andet på menuen.

– På storbyferier er det ofte lidt sværere at leve sundt. Hotellerne er tit mindre og har mere simpel morgenmad. Fx lever de i Italien af croissanter til morgenmad, ikke specielt mættende, nærende eller sundt. Undersøg derfor om der er køleskab på hotellet. På den måde kan I købe mælk i det lokale supermarked og medbringe havregryn hjemmefra. Vi har ofte medbragt havregryn og det kan altså redde mange morgener eller eftermiddage hvor man er lidt sulten, men ikke kan overskue en pizza, pasta eller hvidt brød. Vi havde også køleskabet fyldt med neutral yougurt og frugt.

– Gå til alt. I mange storbyer er afstanden ikke specielt lang imellem de mange attraktioner. Vi har aldrig taget offentlig transport i Rom og ej heller ikke i Barcelona, da vi meget hellere vil gå rundt, nyde atmosfæren og forbrænde nogle kalorier imens. Det virker på en eller anden måde altid mere overskueligt at gå langt på ferie, men husk lige behagelige sko.

– Vi har været på flere ferier hvor vi har været fuldstændige ligeglade med maden, og det skal der også være plads til. Det er jo begrænset hvor meget man kan tage på på en eller to ugers ferie, så længe man kommer tilbage på sporet når man er hjemme igen. I skal altså ikke have dårlig samvittighed på jeres ferie. Vi har aldrig haft dårlig samvittighed, men blot taget hånd om det når vi er hjemme igen. Som oftest får man hurtigt nok af det usunde mad og craver automatisk det sunde og lette mad igen.

Vi levede klart mere sundt på vores krydstogt ferie, da de havde utrolige mange sunde alternativer til fastfooden. Vi kunne både få lavet proteinshakes, vælge sunde og kalorielette retter fra menuen og træne i deres fitnesslokaler. I Rom havde vi slet ikke de muligheder, men gik derimod utroligt meget rundt og kompenserede på den måde for alt det hvide brød, pasta, lasagne, is og pizza.

Tænker I nogensinde på at leve sundt på jeres ferier eller tager I hånd om det når I er hjemme igen?

Reklamer

23 kommentarer to “Hold den sunde linje på din ferie”

 1. Anabell 18. juni 2012 hos 21:36 #

  Hej 🙂
  Jeg stiler også efter at leve sundt på ferien. Det er primært kosten jeg går op i. Det er alfa og omega for mig at få en sund og mættende (på den gode måde) kost. Træning bliver ofte nedprioriteret (bortset fra svømning i poolen).
  Jeg synes at de asiatiske lande er rigtig gode at rejse til hvis man også ønsker at få en god og sund madoplevelse. Maden er rig på grøntsager og protein. Jeg var i nord Thailand for nogle måneder siden, og det var helt vildt overraskende så mange juicebarer og små frugthandlere der var rundt omkring i byen 🙂 Desuden var/er maden super sund med grøntsagswok hvor man fx kan få tofu i 🙂
  New York synes jeg var en blandet oplevelse. Der var nogle super lækre og sunde restauranter, men der var altid booket helt op, så en god ide er at reservere i god tid 🙂 De har også forskellige juicekæder.. Jeg husker “Jamba Juice” (tror jeg vidst nok kæden hedder) som en skuffelse. De kom fx et eller andet mærkeligt pulver i min juice (erstatning for noget frugt tror jeg), så det virkede ganske kunstigt. Det kan jeg derfor ik anbefale.
  Mexico hvor jeg var i sommers, var ligeledes en blandet oplevele. Mest skidt. Meget af maden kunne man virkelig fornemme var lavet til amerikanere med masser friture, ost, smør, ingen grøntsager, massere dårlige kulhydrater osv. Et godt tip i Mexico er at prøve at finde små autentiske spisesteder hvor man kan få mexicanske salater, ægte bønnegryder og bønneretter osv 🙂
  Til sommer går turen til Florida og Jamaica, så er super spændt på hvordan maden er der 🙂 Er der nogen der har besøgt disse lande?
  Hovsa, det blev vidst et længere review 🙂
  Men super godt og relevant indlæg du/i har skrevet 🙂 Tak for det!
  Vh Anabell – http://www.anabells.dk

  • Fit For Livin 19. juni 2012 hos 15:22 #

   Hvor fedt med sådan et langt svar 🙂

   Enig med Thailand og Asien, det er noget helt andet derovre. Maden er lækker, billig og sund og ikke lavet for turisters skyld. Jeg har også været i Mexico og du har ret, det var sværere at finde den sunde mad. Jeg var dog så vild med alt det mexicanske og levede af Guacamole i flere dage nærmest 😉

   Jeg har hverken været i Florida eller Jamaica, så kan ikke svare på det. Måske andre har været der? Jeg vil dog tro at Florida er ligesom resten af Sydstaterne. Jeg har været i Texas mange gange, og det er slet ikke nemt. De lever virkelig usundt og sunde restauranter er der ikke mange af. Kan være Florida er lidt nemmere fordi der er så meget fokus på krop og udseende? Ej jeg ved det ikke 🙂

   Du må i hvert fald have en rigtig god rejse og nyd det i fulde drag.

 2. Tina Brandstrup Hansen 13. juni 2012 hos 08:12 #

  Super godt indlæg og sikkert meget relevant for mange mennekser nu hvor ferie tiden nærmer sig. Jeg er helt enig i at man skal spise det man lyster når man har ferie. Min lyst er primært, at spise sundt. Jeg har ikke cravings efter junk, fed mad osv. Jeg spiser gerne is, drikker alkohol og nyder livet, men jeg vælger altid det sundeste alternativ, fordi det er det, som jeg har lyst til og har det bedst med.

  Min kæreste og jeg tager et smut til Hawaii og New york i august, så vi glæder os til at leve sundt med få udskejelser 😉 Vi er health junkies uden lige og vi elsker vores livsstil. Jeg er spændt på at se hvilke sunde alternativer vi kan få i New York og på Hawaii. Det bliver så fedt!!! En løbe tur igennem New York city en tidlig morgen (eller 3) står helt sikkert på to do listen.
  Tak for en skøn blog!

  • Fit For Livin 13. juni 2012 hos 16:20 #

   Lige præcis! 🙂 Og hvor er det skønt din lyst er at spise sundt automatisk, må være dejligt. Jeg tror jeg har det ligesom dig.

   Og nøj det lyder som en fed ferie. Jeg har ikke været nogle af stederne, men drømmer om dem begge 🙂 Jeg tror faktisk I kan få mange sunde alternativer – især i NY hvor det popper op med juice og health bars. Og på Hawaii er det sikkert også lidt mere til end andre steder. I må have en skøn ferie med en masse oplevelser (og morgenløbeture) 🙂

 3. Mallibue 13. juni 2012 hos 07:59 #

  Ej hvor dejligt med det her indlæg. Uh begynder helt at glæde mig til ferien 🙂 helt vildt gode tricks og ideer til den sunde mad – nu bliver det jo fedt at skulle spise sundt på ferien! Håber I har haft en skøn ferie, det ser sådan ud 🙂

  Mallibue, http://mallibue.wordpress.com/

  • Fit For Livin 14. juni 2012 hos 11:00 #

   Fedt du synes det 🙂 Håber du får en skøn ferie 🙂

 4. blok87 13. juni 2012 hos 06:07 #

  Fantastisk indlæg ! Dejlig i er tilbage, i har været savnet ;)..
  Godt at høre i havde et godt krydstogt, det er nemlig noget helt for sig! Meget overvældende hvor stor en båd kan være, ikke? 😀 Har selv været på præcis den båd i var på! Var i på den irske pub (hvis den stadig er der), sjovt at de kan lave det sådan at det næsten er en helt anden verden man træder ind i, bare på en lille pub :). Hehe..

  /C

  • Fit For Livin 13. juni 2012 hos 16:17 #

   Mange mange tak, vi nyder at være tilbage 🙂 Ja sådan et skib er fantastisk. Hvor sjovt du har været på præcis sammen båd, den er jo enorm. Vi for vild flere gange, hehe 😉 Den irske pub var vi ikke på, alene af den grund at de ryger derinde og det vil jeg ikke udsætte barnet eller mig selv for. Men det så rigtig hyggeligt ud derinde 🙂

   • blok87 14. juni 2012 hos 09:13 #

    Haha.. Ja man kan ikke altid finde vej. Også fordi gangene ligner hinanden, så nogle gange går der lang tid inden man finder ud af man går den forkerte vej :D..
    Nej det kan jeg så godt forstå! Godt valg ;)..

 5. Christina 12. juni 2012 hos 22:57 #

  Jeg har meget få regler i forhold til min kost; mad skal nydes! Og jeg nyder helt sikkert ‘rigtig’ mad mere end fastfood, slik eller fabriksfremstillet mad. Og så elsker jeg at prøve lokale retter når jeg er væk, hvilket ofte betyder at det er lokale råvarer og friskt. Jeg spise fx ikke pizza eller burger når jeg er på ferie, men spørger de lokale hvor jeg skal gå hen.. det giver også nogle gode og lidt anderledes oplevelser.Og så er en morgenløbetur en fantastisk måde at oplave et nyt sted på.

  • Fit For Livin 13. juni 2012 hos 16:15 #

   Det er fedt du har den indstilling til mad og hellere ville have naturlige og lokale råvarer. Så bliver det automatisk meget nemmere for dig, fordi det kommer så naturligt 🙂 Ja en morgenløbetur/workout er vidunderligt i et fremmed land 🙂

 6. Simone 12. juni 2012 hos 22:35 #

  Ved ikke om I er festival mennesker. Men jeg går en rigtig “hård” sommer i møde, da jeg både bliver student, skal på Roskilde festival samt på 2 ugers ferie.
  På min ferie er der buffet hver dag til alle måltider samt fitnessrum, så på den måde føler jeg, at der er rigtig god mulighed for at leve nogenlunde sundt (og jeres råd er super her!!)
  Men hvad er jeres råd i forhold til studentertid og Roskilde, hvor det nok mere er tømmermænd end overskud der præger ens daglige timer?

  • Fit For Livin 13. juni 2012 hos 16:14 #

   Vi er ikke festivalmennesker, men studentergildet har vi begge været igennem i 2005 🙂 Det lyder som om du har styr på det på ferien, men vil give dig ret at det er meget sværere til festival og studenterugen. I min studentertid tænkte jeg slet ikke på sundhed, men levede bare i en alkohol og madrus i en uge. I dag vil jeg nok gøre det anderledes.

   Det er begrænset hvor meget man kan gøre når der er alkohol på menuen konstant, men prøv at gå efter de nærende og sunde måltider fx. kød, salat, frugten og så drik vand konstant. På festival vil jeg nok tilberede noget hjemmefra der kan holde sig længe , fx sunde pølsehorn (med kyllingepølser) eller madmuffins. Ellers så nyd det bare, og tag hånd om det når du er hjemme 🙂 Prøv evt. at træn ind imellem i studenterugen og på Roskilde gå nogle lange ture eller svøm lidt hvis det er godt vejr. Ha en skøn sommer 🙂

 7. elisabethgacita 12. juni 2012 hos 21:29 #

  Super indlæg. Skal selv til Filippinerne her den 29. i 4 uger (!!!) og havde slet ingen ide om hvordan jeg skulle få det hele til at fungere dernede. Så tusind tak, og god blog I har. Rigtig inspirerende 🙂

  • Fit For Livin 12. juni 2012 hos 21:30 #

   Fedt du kan bruge tipsene til din ferie 🙂 Og hvor lyder det bare lækkert med Filippinerne i 4 uger, det er da en drømmerejse. Rigtig god tur 🙂

 8. Emilie 12. juni 2012 hos 21:10 #

  Jeg synes man skal nyde ferien fuldt ud, og dermed spise hvad man har lyst til. Ferier er til for at slappe af og så selvfølgelig opleve en masse nyt. Men når jeg er på ferie, spiser jeg nogenlunde, hvad jeg har lyst til 🙂

  • Fit For Livin 12. juni 2012 hos 21:16 #

   Enig! Man skal gøre lige hvad man lyster, om det så indebærer at spise hvad man har lyst til eller ej, så længe man bare nyder sin ferie og ikke tænker for meget over det 🙂

 9. Mette Werlauff 12. juni 2012 hos 20:50 #

  Jeg har lige et helt andet spørgsmål, hvad synes I om cirkel træningcentre? Så som Loop? Tror I at man kan få nok ud af det?

  • Fit For Livin 12. juni 2012 hos 21:15 #

   Jeg har ikke selv prøvet det i decideret cirkeltræningcenter, men derimod kun som et hold i Fitness World. Det smarte er at det kan gøres på så kort tid, samtidigt med det er effektivt og det er jo perfekt i en travl hverdag. Personligt vil jeg dog savne den varierende træning ved at skifte mellem forskellige træningsformer + man har ikke fokus på cardio i så høj grad som ved andre workouts. Jeg synes fx at crossfit er mere effektivt. Så det er vel et spørgsmål om hvad man vil have ud af sin træning + hvor travlt man har 🙂

   Måske kan nogen der går til det fast, give deres besyv med? 🙂 Jeg kender nemlig ikke så meget til det igen.

 10. LilleKrille 12. juni 2012 hos 20:46 #

  Har du opskriften på det første billede? Nøøøj, det der lækkert ud og det frister helt vildt 😀

  • Fit For Livin 12. juni 2012 hos 21:11 #

   Nej desværre ikke, men det ligner bare blendet kiwi, melon/mango og hindbær placeret rigtig pænt ovenpå hinanden 🙂 Det ser rigtig lækkert ud!

   • LilleKrille 12. juni 2012 hos 21:39 #

    Jeg må bare prøve og finde på noget 🙂

 11. anne 12. juni 2012 hos 20:31 #

  Jeg prøver at leve så sundt jeg kan selvom jeg er på ferie, men det kan godt være svært. Jeg skal til England her sidst i juni og de er ikke ligefrem kendt for sund mad så jeg er lidt nervøs for det. Jeg har været i England en del gange før og synes det er svært at få sund mad der over. Jeg skal også til Frankrig senere på sommeren men det bliver ikke så stort et problem med maden for vi kommer til at bo i hus så vi kan selv lave mad.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: