Sunde Proteinpandekager

31 mar

Så blev det weekend og tanken om hygge spreder sig hurtigt i ens tanker. Mad associeres tit med hygge, og det gør den så sandelig også hos os. Vi elsker god mad! I går aftes blev fristelserne for store, men vi nægtede dog at det skulle være usundt, så jeg måtte komme på alternativer. Resultatet blev sunde pandekager 😀

Ingredienser:

 • 60 g. havregryn
 • 60 g proteinpulver
 • 1 spsk. mel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. vanillepulver
 • 2 æg
 • 1 banan
 • 200 g mælk


Fremgangsmåde:

Alle ingredienserne blendes sammen til en typisk pandekagemasse. Derefter steges det på en varm (teflon) pande og får ca. 1-1½ min. på hver side – benyttes en almindelig pande kan der evt. bruges lidt olie, så dejen ikke brænder fast. Det anbefales at lave mindre pandekager, da de nemt går i stykker ved vendingen, hvis de er alt for store.

Energifordelingen for hele massen:

 • Protein 78,9 gr.
 • Kulhydrat 76,1 gr.
 • Fedt 20 gr
 • Kcal 800 ( Dette kan du så bare dividere med antallet af pandekager 🙂 – vi fik selv 8 ud af det så er jo kun 100 sunde kcal pr. pandekage)

Velbekomme og i må mere end gerne give feedback hvis i prøver opskriften. Det er utroligt nemt og smager virkelig lækkert!

 

Reklamer

36 kommentarer to “Sunde Proteinpandekager”

 1. Christina 19. februar 2013 hos 17:06 #

  muuums! fik lige lavet et par lækre paleo-pandekager, ud fra jeres opskrift..

  Ingredienser:
  30 g. koksmel
  30 g proteinpulver (chokolade)
  1 tsk. vanillepulver
  1 æg
  1/2 banan
  100 g kokosmælk

  • Fit For Livin 19. februar 2013 hos 17:25 #

   Ej, det lyder lækkert Christina 🙂 Det skal vi prøve!

   • Christina 19. februar 2013 hos 18:21 #

    synes de blev ret gode 🙂 og havde halveret opskriften, da det kun var til eftermiddags-snack. Der er endda lidt til senere.

   • Fit For Livin 19. februar 2013 hos 18:57 #

    Ingen tvivl om at din variant skal testes 🙂 Lyder så lækkert!

 2. AK 3. december 2012 hos 10:41 #

  Vicki har direkte kopieret jeres indlæg:
  http://vickiholmberg.dk/?p=2284#more-2284

  • Fit For Livin 4. december 2012 hos 15:07 #

   Vi kan desværre ikke rigtig gøre noget ved det 😦 Hun gør det fra flere sundhedsbloggere og ignorerer folks henvendelser herom. Håber dog, at hendes læsere kan gennemskue hendes motivation for at drive en blog, der er ren baseret på kopiering.

 3. mallibue 7. august 2012 hos 11:29 #

  Åh jeg prøvede at lave jeres pandekager den anden dag. De blev bare SÅ gode! 😀 Mange tak for I delte sådan en lækker opskrift.

  I kan se hvordan mine pandekager blev her; http://mallibue.wordpress.com/2012/08/07/little-flats-of-heaven-heart/.

  Jeg brugte den proteinpulver I har anbefalet mig. Købte den med vanilje og den er rigtig god – også til pandekager 🙂 tak for hjælpen!

  • Fit For Livin 8. august 2012 hos 10:16 #

   Skønt du kunne lide dem, de er nemlig rigtig gode 🙂 Og hvor fedt du kunn bruge proteinpulveret, det er altså også virkelig godt i så mange ting 🙂

 4. Stinna 9. april 2012 hos 16:23 #

  Mums de er lækre! Jeg brugte grahamsmel, 3 æg og stegte dem i kokosolie – de blev rigtig lækre! (mit proteinpulver er smagsneutralt)..

  🙂

  • Fit For Livin 9. april 2012 hos 17:18 #

   Dejligt at få feedback. De er nemlig så lækre 🙂 Og smart med grahamsmel og kokosolie til stegning, vil vi prøve næste gang.

 5. Michella 3. april 2012 hos 10:57 #

  Hey!
  Jeg lavede en form for banankage ud af jeres dej. Jeg skiftede dog proteinpulveret ud med 60g honning i stedet. Det smagte fantastisk!
  Tak for inspirationen!

  • Fit For Livin 3. april 2012 hos 11:10 #

   Det lyder da også helt vildt lækkert! Vi er glade for du kun bruge opskriften som inspiration 🙂

 6. Nanna 31. marts 2012 hos 21:01 #

  Elsker simpelthen jeres blog!!! Den/i er inspirerende!
  Jeg har selv lagt min kost og mit liv om her for 5 uger siden og det er skønt at kunne komme her ind og få en masse inspiration og motivation. So keep up the good work 🙂
  Men jeg har lavet de her protin-pandekager et par gange og de er altså også super lækre, så ville bare lige dele dem med jer 🙂

  Ps. klippet starter 40 sek. inde og opskriften kan i finde på deres hjemmeside, hvis det er 😉

  • Fit For Livin 31. marts 2012 hos 23:27 #

   Tak for din søde kommentar 🙂 Hvor er det fedt du har lagt din livstil om og holder ved, det er inspirerende! Og tak for link til pandekager, vi kan altid bruge alternativer så vi vil klart prøve dem. Nam! 🙂

 7. http://www.christinahave.dk/ 31. marts 2012 hos 19:00 #

  Hvor køber i proteinpulver, og kender i nogle butikker, hvor man kan købe gode proteindrikke? 🙂

  • Fit For Livin 31. marts 2012 hos 23:17 #

   Vi køber det hos Gymnordic, men man kan også købe det hos Bodylab som en anden foreslog 🙂 Vi har faktisk aldrig købt færdiglavet proteindrikke, da vi laver dem selv. Men vi har smagt dem de laver i Fitness Centret når vi ikke selv har haft noget med, og de smager rigtig godt 🙂

 8. henriette 31. marts 2012 hos 16:11 #

  Hej.. 🙂

  Ved godt det ikke har noget med pandekager at gøre…

  Men overvejer at købe protein pulver, nu når jeg ikke var så heldig at vinde det i jeres konkurrence..

  Men har ikke så stor viden indenfor det.. hvad vil i anbefale til en pige som mig, som der træner regelmæssigt, og som gerne vil af med de sidste kg?-5 ..

  Og hvad er det præcis lige protein gøre ved kroppen? og skal jeg så tage det efter træning?

  p.s tak for en super blog!!

  • Fit For Livin 31. marts 2012 hos 16:37 #

   Det lyder som om du allerede træner som du skal, så hvis du føler at der intet sker skal du måske kigge lidt på dit kost.
   Det kan man eksempelvis gøre ved at spise en masse små måltider for at holde din forbrænding i gang hele dagen. Du kan evt prøve at skrive ned på et papir hvad du egentlig spiser på en dag, og så regne dit kcal indtag ud, for at få et overblik over din kost.

   Vi har alle et ligevægtsindtag som opretholder vores krop, men hvis man ligger i underskud vil din krop blive tvunget til at tage af dine fedtdepoter, og så taber man sig lige så stille.

   Proteiner er en vigtig del for at din krop kan genopbygge sig selv efter en hård workout 🙂 Når du træner smadrer du jo faktisk dine muskelfibre, og så restituerer man hvor kroppen så genopbygger sig selv stærkere. Denne process kræver et dagligt indtag af proteiner. Det er derfor godt at drikke i en shake efter træning, men du kan også bruge det til andre måltider.

   Håber det hjalp lidt .. Kan være svært at forklare over et kort svar 🙂
   Tak for din kommentar 🙂

 9. maja 31. marts 2012 hos 14:40 #

  Anne: Jeg vil anbefale dig Bodylab.dk 🙂 Der har jeg købt mit..

  Og til Fit for Livin, tak for en inspirerende blog 🙂

  • Fit For Livin 31. marts 2012 hos 15:01 #

   Bodylab er også et fint sted at købe det 🙂 Og tak for din kommentar.

   • Maja 31. marts 2012 hos 15:22 #

    .. Men sys protein pulver bliver kvalm i længden, ved ikke om i også oplever det!? Har nogen gange svært ved at få det ned efter træning.. Pyha

   • Fit For Livin 31. marts 2012 hos 23:15 #

    Det er faktisk ikke noget jeg har oplevet, men måske jeg bare har vænnet mig til det 🙂 Jeg tror også det afhænger af mærke og smagsvariant. Du kan eventuelt prøve at erstatte det med et andet proteinholdeligt måltid hvis det bliver for meget.

 10. Heidi 31. marts 2012 hos 11:26 #

  Hvilken proteinvariant bruger I til disse? Vil vanilje være fint? 🙂

  • Fit For Livin 31. marts 2012 hos 11:34 #

   Gud ja, det glemte vi helt at skrive på 🙂 Vi har brugt bananproteinpulver, men er sikker på du også kan bruge vanilje eller chokolade fx 🙂

 11. Vicki 31. marts 2012 hos 09:35 #

  Det vil jeg da helt sikkert prøve at lave i aften 🙂
  Ser godt ud.. 🙂

  Vicki
  http://www.vickiholmberg.dk

  • Fit For Livin 31. marts 2012 hos 09:44 #

   Det smager rigtig godt i hvert fald 🙂

 12. Anne 31. marts 2012 hos 09:23 #

  Hej Fit for livin
  Jeg ville høre om i kunne anbefale et protein pulver til vægttabsbrug. Er der noget som er bedre end andet? jeg har ikke rigtig forstand på sådan noget. Det skal helst være uden smag eller med vanilje så jeg kan blande det i fx smoothie og sådan noget.

  -Anne

  • Fit For Livin 31. marts 2012 hos 10:21 #

   Vi kan klart anbefale proteinpulver som et led i et vægttab. Det er vores overbevisning den bedste måde at tabe sig på er en sund og fast kostomlægning. En sund og balanceret kost skal indeholde en vis mængde protein og her er pulver en nem måde at få de ekstra proteiner. Plus der findes en masse gode og sunde snacks med proteinpulver.
   Vi bruger selv proteinpulver fra Dymatize da vi er rigtig glade for smagen. Der findes rigtig mange på markedet, så er også lidt hvad man selv kan lide. Det du skal være opmærksom på er hvor mange procent protein der er på 100 g. De fleste ligger på en 80 procent whey protein og det er rigeligt.
   Et sidste råd vil dog være at passe på med dem der skriver neutral smag, da det egentlig bare betyder der ikke er tilsat smag, og derfor godt kan smage af “pulver”.

   • Anne 31. marts 2012 hos 12:54 #

    Tusind tak for jeres svar. Ja jeg har også fået anbefalet at bruge protein pulver men det er lidt en jungle at finde rundt i alle de forskellige slags der er så det er meget rart at høre hvilke produkter andre fortrækker. Hvor man man købe Dymatize? (evt på nettet). Nå nok hellere købe det med smag da det ikke lyder særligt lækkert at det smager pulver agtigt uden..

   • Fit For Livin 31. marts 2012 hos 13:00 #

    Det er nemlig en jungle at finde rundt i. Vi køber det altid herfra http://www.gymnordic.com/product/show/368-dymatize-elite-whey 🙂 Det er hurtig levering og de har mange smagsvarianter.

Trackbacks/Pingbacks

 1. World’s best protein pancakes! | - 2. april 2013

  […] er verdens bedste proteinpandekageopskrift ifølge os. Vi delte den allerede på bloggen tilbage i marts sidste år, men der er jo kommet en del flere læsere til siden da, så vi synes den fortjener en […]

 2. Sunde Proteinpandekager | lhmellerup - 25. februar 2013

  […] Sunde Proteinpandekager. […]

 3. Inspiration vs. kopiering – hvor går grænsen!? « Fit For Livin - 15. december 2012

  […] man så alligevel har, da flere af vores læsere har skrevet e-mails og kommentarer omhandlende et specifikt indlæg, der er blevet kopieret på hendes blog. Og det er vel og mærke gjort efter hun har takket én […]

 4. Little flats of heaven &heart; | m a l l i b u e - 7. august 2012

  […] kan finde Fit For Livins pandekager lige her Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this. Dette indlæg blev udgivet i 5 […]

 5. Food inspiration « Fit For Livin - 2. juli 2012

  […] Sunde og mættende proteinpandekager. Det smager næsten for godt til at være […]

 6. Pandekage skillz | - 6. april 2012

  […] at ha’ fået lidt inspiration hos Fit4Livin og efter at ha læst en af kommentarene til samme indlæg fik jeg lyst til at lave de her meget […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: