Sund og lækker aftensmad på budget

14 mar

Vi går utrolig meget op i lækker mad, men jeg er også studerende, så vi kan ikke købe hvad der passer os desværre. Derfor har vi fundet frem til forskellige retter, der er sunde, lækre og billige at lave.

Den ret der serveres mest hos os er nedenstående. Vi elsker hamburgryg og det smager SÅ godt. Førhen brugte vi altid kylling, tun eller oksekød, men hamburgryg er faktisk en del billigere. Man skal bare købe en af de helt store og skære den ud, og så er der kød til mange dage for lidt penge. Grøntsager køber vi både friskt og på frost. Tit har Bilka eller Føtex 10 poser frost for 100 kr. og der er virkelig til mange gange og udvalget er stort. Pastaen er grovpasta og en pose til 10 kr. holder længe, da jeg f.eks. kun får 30 gr. til aftenmåltidet. Siden af laver vi altid en dressing (ikke synlig på billederne) ud af fromage fraise eller advokado.

Det ser måske ikke ud af meget, men smager virkelig godt 🙂

Det bedste er at aftensmåltidet for mig kun indeholder 350 kcal. i alt,  og jeg bliver altså utrolig mæt. Så det kan sagtens lade sig gøre at lave lækker aftensmad, der er nærende, simpelt, billigt og samtidigt utrolig sundt. Netop fordi mine måltider ikke indeholder flere kcal. kan jeg også tillade mig at spise så tit som jeg gør. Se eventuelt mit tidligere blogindlæg, hvor jeg beskriver mit daglige madindtag fordelt over hele 7 måltider.

I samme indlæg vil I finde et link til et gratis ernæringsprogram som vi bruger (så slipper man for at skulle købe sig ind hos forskellige hjemmesider for at holde styr på sit daglige indtag og behov).

Hvad spiser I til aftensmad og synes I det er nemt at finde inspiration til sunde, billige og simple opskrifter?

 

Reklamer

11 kommentarer to “Sund og lækker aftensmad på budget”

 1. Julie 20. marts 2012 hos 21:38 #

  Har lige opdaget jeres blog! Den er vildt god 🙂 Det er fedt i kommer med ideer til sund og lækker aftensmad, mere af det!

  Vil helt sikkert følge med fremover.

  • Fit For Livin 20. marts 2012 hos 22:23 #

   Ej hvor fedt, velkommen til 🙂 Vi vil meget gerne dele ud af vores ideer til sund og lækker aftensmad, det skal vi nok sørge for der kommer mere af.

 2. Mette Theilgaard 15. marts 2012 hos 12:47 #

  Det har jeg da egentligt ikke tænkt over: Bikini i neonfarver! Det ser da hammer godt ud til solbrun hud. MÅ have mig en! 😉

  • Fit For Livin 15. marts 2012 hos 13:12 #

   Ja det ser vildt godt ud! 🙂 Jeg havde heller ikke tænkt over det før jeg så billedet.

 3. Maria 14. marts 2012 hos 21:03 #

  Super inspirerende blog! Jeg elsker at følge med og tjekker ind dagligt! Jeg har selv tabt mig 13 kilo og er nu nede på min drømmevægt nemlig – 54! Dette har været en proces på ca et halvt år. Nu arbejder jeg på at blive mere tonet og at få en lav fedtprocent. Jeg ved vidst hvad jeg skal have at spise imorgen! Jeg elsker at i svare på kommentar, det giver nærvær. Held og lykke til jer begge! :-))

  • Fit For Livin 14. marts 2012 hos 21:11 #

   Ej hvor er det godt gået! Virkelig inspirerende for mig når andre er så vedholdende og opnår deres ønskede mål 🙂 Er sikker på du hurtigt bliver tonet og får en lavere fedtprocent med din viljestyrke. Dejligt vi kan inspirere til aftensmaden, det er virkelig også lækkert. Og tusinde tak for din fine kommentar, jeg er fuldstændig enig. En blog er en dialog og baseret på tovejskommunikatione, og hvis der ikke bliver svaret på kommentarer forsvinder ideen og formålet. Det er simpelthen bare så hyggeligt når I skriver om jer selv og fortæller om jeres liv, bliv endelig ved med det 🙂

 4. Simone 14. marts 2012 hos 20:15 #

  Hvor ser det bare lækkert ud.
  Spiser aldrig selv hamburgryg, så kunne være det skulle prøves. 🙂

  Har selv fået sund aftensmad med tun
  http://www.voresboble.dk/salad-nicoise-med-frisk-tun/

  //Simone

  • Fit For Livin 14. marts 2012 hos 20:22 #

   Du skal endelig prøve det 🙂 Og lækkert med tun, det smager så godt og kan bruges på mange måder. Bare ærgeligt det er blevet så dyrt..

 5. louise 14. marts 2012 hos 20:04 #

  Jeg bor stadig hjemme, så jeg spiser for det meste bare hvad der bliver serveret!
  Det er nok bare en dårlig undskyldning for ikke selv at lave mad, men det må altså vente til jeg bliver lidt ældre og flytter hjemmefra.
  Kan dog godt lide at lave noget sundt og lækkert, hvis jeg er alene eller sammen med veninder! helt sikkert….

  Jeg kom til at tænke på – hvad laver i til daglig. Hvad har i af jobs og uddannelse. I må da næsten være noget inden for kost eller motion siden i ved så meget! haha….

  Og en sidste ting – er det kun Danica der laver oplæg på bloggen, eller er jeg helt galt på den? 🙂

  – Er tosset med jeres blog!

  • Fit For Livin 14. marts 2012 hos 20:18 #

   Tusind tak for din søde kommentar Louise! Da jeg boede hjemme spiste jeg også bare hvad der blev serveret, det var luksus at der altid var mad klar selvom det ikke altid var sundt 😉 Men det er godt at når du så er alene eller sammen med dine veninder, at du vægter den sunde kost.

   Rasmus er en fantastisk dygtig maler (håndværker) og jeg læser kandidat i virksomhedskommunikation på handelshøjskolen. Mangler faktisk “kun” at skrive mit speciale, så er uddannet om et halvt års tid – skønt! Jeg arbejder ved siden af med noget studierelevant i en stor Århusiansk virksomhed. Der er ingen af os der uddannet inden for kost eller motion. Vi har vores viden på baggrund af egne erfaringer, mange års informationssøgen og vi søger hele tiden ny viden.

   Ha ha, super godt spørgsmål med om det kun er mig, og du er slet ikke galt på den 😉 Hensigten var at vi begge skulle bidrage med indlæg, men det primært skulle være mig der laver dem/besvarer kommentarer osv. Rasmus er den der står bag alt det tekniske, opsætning af bloggen osv. Man skulle ikke tro det, men der er mange tekniske ting man skal lære når man skriver en blog. Dertil tager han billeder, afprøver nye opskrifter, regner ernæringsindholdet ud. Uden ham vil jeg ikke kun opretholde bloggen og de daglige indlæg, da det faktisk tager mange timer hver dag. Men jeg nyder det og elsker at vi kan inspirere andre.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Food inspiration « Fit For Livin - 2. juli 2012

  […] Sund og nem aftensmad på budget. Det er et godt eksempel på hvad vi spiser ofte. Hamburgryg er […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: