En sundere kage til de grå dage

8 mar

Vi kan alle få en sød trang nogen gange, men der er ingen grund til at glemme alle de sunde tanker man har sig. Der kan sagtens findes alternativer til de ellers sukkerfyldte kager man normalt ville bage.

Vi har fx fundet inspiration fra følgende opskrift.

Vi har brugt:

  • 400 g dadler
  • 200 g mandler
  • 5-6 spsk kokosolie rapsolie
  • Saft fra én presset appelsin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk kanel
  • En knivspids salt og peber
  • 6 mellemstore æg
  • 50 g 70% chokolade
  • 2-3 bananer

Kør dadler, mandler, æg, bananerne, olie, appelsinsaft, vanilje, kanel, salt og peber i en foodprocessor eller blender i et par minutter. Der skal dog nævnes hvis du bruger blender, at massen er meget klisteret, så kan godt være lidt besværlig at blende, da ingredienserne ikke vil synke til bunden :). Det skal have ca. samme konsistens som marcipan. Hak til sidst chokoladen groft og kom den i. Kom dejen i en smurt bradepande, tærteform eller lignende og bag kagen i 40-45 minutter ved 160 grader. Lad kagen køle af, inden den serveres – den skal lige have lov til at sætte sig. Brug evt. lidt ekstra chokolade til at smelte oven på kagen.

Energifordelingen i den færdige kage:

  • 4058 kcal
  • 99,9 g pr0tein
  • 478 g kulhydrat
  • 194,2 g fedt

Dvs at hvis man deler kagen op i fx 12 stykker har man et stykke kage på kun 338 kcal med fornuftige tal. Man skal jo også huske størstedelen af fedtet er nøddefedt som er sundt fedt.

Billedet tilhører Anna Würtz

Det endelige resultat (Billedet tilhører Annawürtz.com)

Så er der vidst ikke andet end at sige velbekomme, og I må meget gerne kommentere hvis I får prøvet kagen 🙂

Reklamer

17 kommentarer to “En sundere kage til de grå dage”

  1. Lisbeth 10. juli 2012 hos 20:11 #

    Mums.. har netop lige taget kagen ud af ovnen og sat den på køl.. glæder mig til jeg kan betrække den med chokolade og sætte tænderne i 🙂

    • Fit For Livin 11. juli 2012 hos 11:30 #

      Lækkert 🙂 Den smager så godt, vend endelig tilbage med hvad du synes eller hvis du har forbedringer 🙂

      • Lisbeth 14. juli 2012 hos 11:03 #

        Den var sååååå god… skal igang med at lave en ny idag, får gæster i eftermiddag, så den er jo KLART oplagt at servere 😉

      • Fit For Livin 14. juli 2012 hos 12:24 #

        Hvor er det skønt at høre 🙂 Jeg elsker den også, det er faktisk langt tid siden jeg har lavet den, måske jeg skal igang med den igen 🙂

  2. Heidi 26. marts 2012 hos 22:09 #

    Har lige spist det første stykke af kagen, og den smager simpelthen så godt! Jeg er meget positivt overrasket, og skal kæmpe for ikke at tage et stykke til og et til og…. 😉 Fantastisk opskrift og tak for en fantastisk motiverende blog!

    • Fit For Livin 27. marts 2012 hos 11:35 #

      Ej hvor fedt du kommer med en tilbagemelding 🙂 Den smager nemlig som en drøm! Jeg har den faktisk også liggende ude i køleskabet, og det er så svært at lade den ligge. Og tak for din søde kommentar 🙂

  3. Nana kyhn 16. marts 2012 hos 14:21 #

    Hej igen 🙂 så fik jeg prøvet opskriften – har bagt den i muffin-forme og til slut smeltet et lille stykke mørk chokolade ovenpå og lagt en lille blå stjerne på.. Indtil videre har jeg kun smagt en lille bid, for du har nok ret – den skal lige sætte sig! Men den smagte fantastisk – det er en keeper!:-)

    • Fit For Livin 16. marts 2012 hos 17:30 #

      Hej Nana. Dejligt du skriver din erfaring med opskriften, lyder egentligt også rigtig lækkert som muffins 🙂 Når den først har sat sig, så er det bare guf. Efter flere timer i køleskabet er den helt perfekt og smager som noget der er meget mere usundt end den er! Det kan vi lide 😉

  4. Julie - My Passions 10. marts 2012 hos 21:13 #

    Ser virkelig lækkert ud og har ofte villet afprøve dadler i kager 🙂

    http://www.itsmypassions.dk

    • Fit For Livin 10. marts 2012 hos 23:11 #

      Det smager rigtig godt og slet ikke sundt eller helse agtigt 🙂 Kan klart anbefales at erstatte sukker og mel med dadler og pulveriserede mandler 🙂

  5. Peter 9. marts 2012 hos 00:02 #

    det ser flot ut =)

    • Fit For Livin 9. marts 2012 hos 10:39 #

      Og det smager fantastisk 🙂

  6. Emilie 8. marts 2012 hos 22:33 #

    Mmmmm ser lækkert ud!

    • Fit For Livin 8. marts 2012 hos 22:34 #

      Den er virkelig også lækker, og dejlig nem at lave 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Food inspiration « Fit For Livin - 2. juli 2012

    […] Sund og mættende banakage. Den smager så godt og man kan virkelig mærke hvordan fylder sig med gode […]

  2. Sund i påsken « Fit For Livin - 6. april 2012

    […] spist noget frugt i stedet. Hvis I selv skal stå for dessert, så lav en sund en af slagsen. Vores opskrift på en sund kage er virkelig lækker og smager slet ikke […]

  3. Before and after pictures! « Fit For Livin - 23. marts 2012

    […] nede i byen, og nu står den på rengøring og bagning af vores sunde banankage (se opskrift her). Det er jo X Factor night hos min mormor med familien, og en sund kage synes vi derfor skulle med. […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: